15 Mart 2015 Pazar

İçkilerin kadehdeki dansı: Kokteyl

Levent Avantgarde Otel’deki kokteyl atölyesi kendi kokteyllerini yapmak isteyenler için keyifli bir aktivite.
Kimya mühendisi olmanın alışkanlığıyla farklı karışımlar yaparak değişik lezzetler yaratmak hep ilgimi çekmişti. 2000’lerin başında Vefa Zat’ın kokteyl rehberini alıp evde derme çatma bir kapla çeşitli formulasyonlar deneyip lezzet keşifleri yaptığım günler sanki dün gibi.

15 senede köprünün altından çok sular geçti artık her şeyin atölyeleri (workshop) olduğu gibi kokteylin de workshopu var. Levent Avantgarde Oteldeki miksolojist Öztürk Koca’nın atölyesi de kokteyl sanatıyla tanışmak isteyenler için biçilmiş kaftan.
Beş farklı kokteylin yapıldığı workshop’un ilk kokteyli Lynchburg Lemonade. Jack daniels, cointreau, sweet&sour mix, sprite ile hazırlanan bu kokteyl viski sevmeyenleri bile hayran bırakacak bir lezzet. Ardından cin ve martininin güzel bir birlikteliği olan Botanist Martini kokteylini yapıyorum. Yüksek alkollü bu kokteylden birkaç yudum alıp, geleneksel bir Küba içkisi olan Mojito ‘nun hazırlığına geçiyorum.  Damaktan önce göz hitap eden bu hoş kokteylden sonra Meksika’dan tüm dünyaya yazılan bir lezzet rüzgârı olan Margarita workshop’a renk katıyor. 
Atölyedeki kısa süre boyunca beş reçete üzerine çalıştık ama onlarca ana içki, yardımcı içki ve meyve sularını karıştırıp binlerce farklı kokteyl yapmak mümkün. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak Winter Glaze ile yazımı noktalıyorum, afiyet olsun.

Winter Glaze
Finlandia cranberry 3 cl
Sıcak elma suyu 7 cl
Çubuk tarçın 1 adet
Kakule 2 adet
Yıldız anason 1 adet
Küçük dilim zencefil 1 adet
1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı: Elma suyu hariç bütün malzemelerimizi bardağımıza eklenir. Elma suyunu biraz ısıtın ama kaynatmayın. Bardağımıza elma suyumuzu koyup karıştıralım. Servise hazır, afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok: