30 Mart 2015 Pazartesi

İstinye’nin yeni Japonu: Yada Sushi

Yada Sushi suşiye önyargılı birçok kişinin bu lezzete merhaba diyebileceği bir adres
Açılalı bir sene olmasına karşın adından söz ettirmeye başlayan bir suşici Yada.  Suşileri beklerken edamame (buharda pişen soya fasulyesi) atıştırmak keyifli. Mitsia ebinde kullandıkları karides dondurulmuş değil, biraz yağlı ama baharat severler için güzel bir alternatif.

Yada kullandığı malzemeleri özenle seçiyor, birçoğu taze ve Çanakkale’den getiriyor. Mekân hoş dekore edilmiş, suşi tezgâhının yanındaki oturma grubu biraz yükseltilir; misafirler yedikleri suşilerin nasıl yapıldıklarını görebilirse dört dörtlük olur.
Yada suşileri Türk damak tadına uyarlamak için ufak rutuşlar yapmış. Hem suşilerin hem şasimilerin sunumları oldukça güzel damaktan önce göze hitap ediyorlar. Ebi tempura roll lokum gibi, dragon roll’daki yılan balığı ülkemizde olmadığından yurtdışından tedarik etmişler. Klasik bir roll olarak California roll ve yengeçten hazırlanan volcano roll denemeye değer diğer lezzetler. Rolların fiyatı 25 lira civarında. Çiğ balık sevenler için mönüde şasimiler mevcut.
Suşi ucuz bir yemek değil, gerçek bir suşi ustası olmak için en az yirmi sene gerekiyor. Yada ‘yı Japonya'daki veya Avrupa’daki Michelin yıldızlı Japon restoranlarla karşılaştırmak haksızlık olur ama iyi bir çaba içindeler.
YadaSushi: Koru cd. No 5-6, İstinye
 

Hiç yorum yok: