21 Temmuz 2015 Salı

Kalinka Malinka eşliğinde Rus mutfağı: Kuzeyin Venedik’i Saint Petersburg (2/14)

Kalinka Malinka eşliğinde Rus mutfağı: Kuzeyin Venedik’i Saint Petersburg
         İtalyanskaya caddesindeki Kalinka Malinka; yöresel yemekleri ve akşam düzenledikleri folklorik gösterilerle konuklarına keyifli saatler vaat ediyor. Duvarları tilki, ayı postlarıyla süslenmiş, rüstik dekore edilmiş mekândan içeriye girer girmez kendinizi bir Rus köy evinde hissediyorsunuz.
 
Bazı Rus restoranların aksine tüm personeli iyi derecede İngilizce konuşuyor. Ünlü Rus folk şarkısı Kalinka Malinka’dan adını olan restoran Rus mutfağı spesiyalleri ile dikkat çekici. Diğer ülkelerdeki mönülerden farklı olarak yemeklerde kullanılan malzemelerin miktarlarını da fiyatların yanında belirtmişler; ayrıca, her bütçeye hitap eden geniş bir şarap kavları var.

Klasik bir Ukrayna lezzeti olan soğuk Borsch çorbası ile başlıyorum. Çorbada o kadar katı parça var ki Ruslar ‘çorbayı içmek’ yerine ‘çorba yemek’ ifadesi kullanıyorlar. Pancar, parça dana eti, yumurta ve çeşitli sebzelerden hazırlanmış asidik çorba yaz günlerinde ferahlamak için biçilmiş kaftan.
Ana yemek olarak Novgorodskaya usulü biftek deniyorum. Rusya’da Rus gibi davranalım diyerek bifteğin yanında bir votka alıyorum. Petersburg’a komşu Novgorodskaya bölgesinin peynir sosuyla hazırlanan Beef Novgorodskaya oldukça lezzetliydi; ancak, eti daha iyi terbiye edilse çok daha başarılı olur.Kalinka Malinka’daki yemeğin ardından Sanat Meydanı’na doğru yola koyuluyorum.



Hiç yorum yok: