Kebaplarda Balıkesir, Afyon kuzu eti kullanıyorlar, etler zırhla çekiliyor. Zırhla çekilmiş dana eti, kuzu boşluğu, kuyruk yağıyla gerçek bir Adana yapıyorlar, et ağızda eriyor. Her gün de Adana yenmez tabii ama yense de böylesi yenmeli.
Kebabın yanında sunulan ayrana da özen göstermişler, Fatih’in doğal yoğurtlarıyla ünlü yoğurtçusu Eriş’ten almışlar. Pideyi kendileri yapmıyor ama odun ateşinde pişmiş lezzetli bir pideleri var. Kuzu ciğeri günlük, ciğerin arasında kuyruk yağı eklemeyi de esirgememişler, hafızada iz bırakacak bir lezzet. Kuzunun arka bacağından da şiş yapmışlar, etin sinirlerini iyi ayıklamış, lokum gibi adeta.
Üst katta şark odası diye küçük bir odaları var, akşamları saz ekibi gelip sıra gecesi düzenliyorlar. Emin Usta’da fiyatlara yüzünüzü güldürecek cinsten. Bir porsiyon (180 gram) Adana 15 lira, yüz yirmi gram et içeren dürüm ise 10 lira.
Emin Usta’da kebap keyfinin ardından Fatih’in bir diğer eskimeyen mekânın Adana Tatlıcısı’na doğru uzanıyorum. Yıllardır bir ufacık lezzet satıyorlar. Burma güzel, taş kadayıfı enfes. İki liraya damağım tatlanıyor.
Emin Usta: Prof Naci Şensoy Caddesi No:6, Karagümrük
Adana Tatlıcısı: Macar Kardeşler Caddesi No: 13, Fatih
6 yorum:
Alper Selam,
Blogunu takibe alamıyorum. Özellikle yaptığın bir şey değilse takipçi gadget'ını eklesen biz de takibe alabilsek süper olur :)
Blogunu çok sevdimmmmm.
Yorumların için çok teşekkür ederim:) Takipçi gadget'i özellikle eklemedim, onun yerine follow by email bölümü var, oraya ekleyebilirsin.
Alper,
Evet onu gördüm ama o da ennn altta o yüzden baya geç farkediliyor.
Resmen beni takip etmeyin demişsin (:
Peki o zaman gadgetı yukarıya çıkarıyorum:)
Ayrıca çok konuştum biliyorum ama bence yorumlar ikinci bir sayfa olarak açılmasın direk yazının altında olsun ki diğer insanları da yorum yapmaya teşvik etmek.
Not: Benimkiler sadece öneri, lütfen ne de ukalaymış bu kız deme (:
Yorumunu yeni gördüm, blog ile uğraşmak için çok zamanım olmuyor, yorumların için teşekkürler
Yorum Gönder