6 Mart 2021 Cumartesi

Saint Germain civarı- Romantizmin başkenti Paris (6/7)

Saint Germain civarı

            Seine nehrinin karşı tarafına geçip Sol yakanın kafeleriyle ünlü ana caddesi Saint Germain bulvarında turlamaya başlıyorum. Caddenin merkezinde bulunan Saint Germain des Pres kilisesi, hemen karşında ise kentin en popüler kafelerinden Les Deux Magots var. Saint Germain des Pres kilisesi çaprazındaki Bonabarte sokakta ise bir çikolata cenneti saklı. Dünyaca ünlü "haute couture" pasta şefi, Pierre Hermé’nın butik pastanesi her pastaseverin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir adres.

Genç yaşta Paris’in en köklü pastanelerinden Fauchon’da pasta şefi olan Pierre Hermé, Paris’in en prestijli pastanelerinden Laduree’da bir süre çalıştıktan sonra 2001’de kendi pastanesini Rue Bonaparte’da açmış.
            Minik dükkanda pastalar birer mücevher edasında sergileniyor. Ufak pastalar 6 Euro civarında, büyükleri ise 60-70 Euro'ya satılıyor, 12 adetlik minik makaronların paketi ise 25 Euro. Mus şokolalı pastayı tadıyorum, sıra dışı bir lezzeti var; 6 Euro’yu kesinlikle hak ediyor. Gül aromalı krema, bütün halde ahududu ve lychee ile yapılan güllü makaron Ispahan da denenebilir.
 

Hiç yorum yok: