6 Haziran 2015 Cumartesi

Kuruçeşme’de yaza merhaba partisi

Yeme-içme platformu Zomato’nun düzenlediği yaza merhaba partisinde, boğaza Kuruçeşme’den bakan Celebra’da dört mekân yemeklerini görücüye çıkardı.

Mekanist ile bundan altı yıl önce internette gezinirken şans eseri tanıştım. Üyelerinin restoranlar hakkında yorumlar yaptığı bu platforma hemen ısınıp bildiğim restoranları ekleyip yorumlar yazmaya başladım. Kısa zamanda topladığım puanlarla guru olup ilk gezgin-guru aktivesine katıldım.
Seneler su gibi akıp geçti, Mekanist kullanıcı sayısı katlanarak arttı, büyük bir aileye dönüştü, bu sene başında Yeni Delhi merkezli popüler restoran arama rehberi Zomato, Mekanist‘i satın aldı ama firmanın üst yönetimi değişmedi aynı başarılı çizgilerini sürdürüyorlar.

Zomato’dan yaza merhaba partisine davet edildiğimde ilk gezgin-guru aktivesine katıldığım ki gibi heyecanlıydım zira hem farklı lezzetler keşfedip hem yeni arkadaşlarla tanıştığım bu aktiviteler her zaman ilgimi çekmiştir.
İş çıkışı Celebra’daki partiye gittiğimde yağmurlu havaya rağmen içerisi tıklım tıklımdı. Dört restoranın yemeklerini beğeniye sundukları  partide Virginia Angus standının önündeki uzun kuyruk dikkatimden kaçmadı. Eminönü Mercan yokuşunun dar sokaklarından birinde doğan Virginia, Nişantaşı’nda bir restoran açınca popülerliği daha da artmış. Hamburgerleri  gerçek bir Amerikan hamburgeri olmasa da yağlı ve lezzetli, İstanbul’un en iyilerinden diyebilirim.
Good Food Hub’un soğuk, sıcak atışmalarda kullandıkları ekmek hafızamda iz bıraktı. Dubb Indian standında ise aradığım lezzeti bulamadım. Geçmiş senelerde Dubb’un Tadı Damağımda’da çıkmıştı diye hatırlıyorum. Biryanileri çok kuruydu,  sebzeli köfteleri ve masala tavukları da vasatın üstüne çıkmadı, belki yemekler standta bekletilmek yerine anında pişip servis edilse farklı olurdu. Tadı Damağımda dört sene önce çıkan Olivia's Pizzeria da partide yer aldı,  mekânda pişip paketle partiye getirilen pizzalar her ne kadar soğusalar da lezzetlerini koruyabildiler.
Celebra: Muallim Naci Caddesi No:99 Kuruçeşme

 

Hiç yorum yok: