2 Nisan 2013 Salı

Montjuic civarı- Akdeniz’in incisi Barselona (5/5)

Montjuic civarı- Akdeniz’in incisi Barselona
         Eixample bölgesindeki gezimin ardından 1992 Olimpiyat oyunlarının merkezi olan Montjuic nam-ıdiğer Yahudi tepesine gidiyorum. Montjuic turuna başlamak için en uygun nokta Plaça d'Espanya. Meydanın önünde Venedik’teki San Marco meydanındakine benzeyen iki kule var, kulelerin ardında ise Palau Nacional devasa yapısıyla yükseliyor. Yazın haftasonları ise bu meydandaki Magic Fountain aydınlatılarak görsel bir şölene ev sahipliği yapıyor.
          Meydanın karşısında ise Arenas de Barcelona yer almakta. İspanya’nın bazı kentlerinde sürmekte olan boğa güreşleri artık Katalanlar çok rağbet etmiyor, bir zamanlar boğa güreşlerinin yapıldığı bu arena artık alışveriş merkezi olarak kullanılıyor. 
           Plaça d'Espanya’dan yukarı doğru çıktığımda İspanya’nın farklı bölgelerini temsil eden mimari yapıların röprodüksiyonlarının sergilendiği Poble Espanyol’a ulaşıyorum. On yedi bölgeden 116 yapının yer aldığı Poble Espanyol açık hava müzesi gibi.
        Her binanın yanında ismi ve bulunduğu bölge yazıyor. Poble Espanyol’da yarım saatlik keyifli bir geziden sonra otobüse atlayıp Plaça de Catalunya’ya varıyorum. Akşamı Ciutat Vella cıvarında geçirdikten sonra trene binip otelime dönüyorum.
        Barselona olağanüstü mimarisi, ılıman iklimi, bağımlılık yapacak lezzetleri, renkli gece hayatıyla dört dörtlük bir şehir;   yeryüzünde Barselona’da yaşamak istemeyecek herhalde çok az kişi vardır.








Hiç yorum yok: